Html cript Free Code

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

NOMIKH ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 Η καθημερινότητα μας έχει ένα σύγχρονο τρόπο ζωής ταχύτητες που χρειάζονται άμεση και εξειδικευμένη επίλυση μέσα από ένα δίκτυο νομικών διαφορετικών 'ειδικοτήτων",


Με δεδοδομένο ότι Τα δικαστήρια διακρίνονται κυρίως στα πολιτικά και ποινικά καταγράφουμε αρχειοθετούμε και ταξινομούμε κάθε περίπτωση διαφορετικά με στόχο την κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου πολίτη.


Οι ανάγκες του πολίτη πλέον είναι σύνθετες και οι προσπάθειες επίλυσης των διαφορών μεταξύ των αντιδίκων  πριν φτάσουν στην νομική επίλυση χρειάζεται εξωδικαστική προσπάθεια από ανθρώπους πρωτίστως που προσπαθούν να δώσουν την λύση στο πρόβλημα σας με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος.

ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΦΎΓΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ προσπαθούμε εξωδικαστικά να δώσουμε διέξοδο στο θέμα που μας απασχολεί  .

Εάν και τότε δεν μπορούμε να επιτύχουμε τότε ένα σύνολο από έγκριτους νομικούς εξειδικευμένους για κάθε περίπτωση βρίσκεται κοντά σας .


Για εσάς που έχετε την ανάγκη Νομικής Προστασίας θεωρούμε φρόνιμο να υπάρχει μια γνώση για το πως είναι διαμορφωμένο το Ελληνικό Δικαστικό Σύστημα και για αυτό σας παραθέτουμε την παρακάτω διάρθρωσή του Ελληνικού Δικαστικού συστήματος .

Εάν και πάλι δεν υπάρχει ο χρόνος ή η διάθεση τότε και πάλι εμείς είμαστε κοντά σας.

Ελληνικό δικαστικό σύστημα


Ο Άρειος Πάγος ως ανώτατο δικαστήριο και των δύο κατηγοριών δικάζει ως ακυρωτικό πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που δικάζει επί της ουσίας.
Τα δικαστήρια συνεδριάζουν εντός των καταστημάτων τους και στις αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες εκτός των Ειρηνοδικείων που μπορούν και στο ύπαιθρο (στον επίμαχο τόπο, επί προσωρινών
μέτρων). Επίσης κατά το Σύνταγμα οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων είναι δημόσιες εκτός κι αν η δημοσιότητα καθίσταται επιβλαβής στα χρηστά ήθη ή στην κοινή τάξη ή για εθνικούς λόγους οπότε και εκδίδεται η γνωστή σχετική απόφαση "κεκλεισμένων των θυρών".
Την δικάσιμο ορίζει ο Προϊστάμενος του Δικαστηρίου (Ειρηνοδίκης ή Πρόεδρος). Τη διεύθυνση της διεξαγωγής της δίκης έχει ο Πρόεδρος ή άλλος ορισθείς δικαστής. Ο Πρόεδρος (ή Ειρηνοδίκης) διευθύνει τη συζήτηση, δίδει την άδεια αγόρευσις των διαδίκων και υποβολής ερωτήσεων από τους πληρεξούσιους, εξετάζει τους μάρτυρες, κηρύσσει το πέρας της συνεδρίασης και δημοσιεύει την απόφαση. Για τη διατήρηση της ευταξίας μπορεί επίσης να διατάξει την 24ωρη κράτηση θορυβούντος.
Κάθε απόφαση δικαστηρίου πρέπει να είναι αιτιολογημένη και να δημοσιεύεται σε δημόσια συνεδρίαση.

Πολιτικά Δικαστήρια

Προς απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης υφίστανται τα εξής Πολιτικά Δικαστήρια:

Ποινικά Δικαστήρια

Την ποινική διαδικασία ασκούν τα εξής Ποινικά Δικαστήρια:

Εισαγγελίες

Διοικητικά Δικαστήρια

Τέλος άλλα δικαστήρια είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια που εκδικάζουν διοικητικές διαφορές. Αυτά είναι τα εξής:

Στρατιωτικά και Ειδικά Δικαστήρια

Εξαιρετική ποινική δικαιοδοσία έχουν τα Στρατιωτικά Δικαστήρια (Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο, Αεροδικείο) καθώς και τα Ειδικά δικαστήρια όπως για Υπουργούς (Υπουργοδικείο) κ.α.
Ο Άρειος Πάγος, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελούν τα ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας.
Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα είδη Δικαστηρίων φέρουν την αυτή ονομασία τόσο ως Υπηρεσία όσο και ως χώρο διεξαγωγής (κατάστημα - αίθουσα) παρ' εκάστου δίκης και καθένα εξ αυτών αποτελεί Δικαστική Αρχή.
  
Παραδείγματα Εξειδικευμένα για τον χώρο τον κτηματομεσιτικό χώρο αναφέρονται μερικά :

 

  • για την διεκδίκηση αξιώσεων αποζημίωσης, σύμφωνα με διατάξεις νόμων περί αστικής ευθύνης
  • στις διαφορές μεταξύ ομόρων ιδιοκτησιών
  • σε περίπτωση διαφορών από μισθωτικές συμβάσεις
  • Ενοικος ή συνιδιοκτήτης αρνείται την καταβολή κοινοχρήστων. Εγείρεται αγωγή εναντίον του.
  • Ενοικος ή συνιδιοκτήτης αρνείται ή κωλυσιεργεί την καταβολή δαπάνης αντικατάστασης σωληνώσεων, βαφής του κτιρίου, μονώσεως της ταράτσας κλπ.
  • Ο διαχειριστής κατηγορείται για υγειονομικές παραβάσεις ή εξ’ αμελείας ποινικά αδικήματα που συνδέονται με την άσκηση των καθηκόντων του.
  • Παραδίδεται ελλειπές φορτίο πετρελαίου ή κακής ποιότητας και προκαλεί ζημιές στον λέβητα.
  • Προκύπτουν διαφορές ως προς την τιμή ή την ποιότητα εργασίας ελαιοχρωματισμού κοινοχρήστων χώρων κλπ.
  • Πρόσφατα αγορασμένος καυστήρας ή άλλο για την κοινή χρήση και εξυπηρέτηση μηχάνημα ή εξάρτημα αποδεικνύονται ελαττωματικά.
  • Προκαλούνται ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους από υπαιτιότητα τρίτου και εγείρεται αγωγή αποζημίωσης εναντίον του.
  •  για την υπεράσπιση σε ποινικά δικαστήρια λόγω κατηγοριών που αναφέρονται στην παράβαση εξ’ αμελείας ποινικών διατάξεων που έχουν σχέση με το ασφαλισμένο ακίνητο

 Παραδείγματα για τα υπερχρεωμένα Νοικοκυριά αναφέρονται στo Link :

http://estetbroker.blogspot.gr/2013/05/blog-post_19.html


www.estetbroker.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Eπισκευτήτε τον Μεσίτη που εμπιστεύεστε. Καμμία ιστοσελίδα δεν μπορεί να καταγράψει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που ένα ενήμερο γραφείο έχει ... Επισκευτήτε μας..

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ